Plase balama si tip rulou

Plase de tantari cu balamale  (mobile)

Plasele de tantari cu balamale se monteaza pe exteriorul tocului ferestrei, avand deschiderea batanta spre exteriorul ferestrei . Sistemul de prindere este cu balamale. Plasele de tantari cu balamale contin si un sistem de inchidere si manere de actionare. Plasele de tantari cu balamale pot fi montate sau demontate foarte usor, intretinerea lor necesitand un efort minim, plasele de tantari cu balamale avand nevoie doar de curatare periodica. Plasele de tantari cu balamale se demonteaza pe timpul iernii, pentru a preveni deteriorarea cauzata de ger, demontarea realizandu-se foarte usor.

Plase de tantari fixe

Plasele de tantari fixe au dezavantajul ca la montare se prind si ulterior nu pot fi deschise. Ele sunt prinse cu cleme de geam, putand fi montate doar la ferestre si nu la usi. Plasele de tantari fixe se demonteaza de obicei iarna, pentru a preveni uzura sau stricarea lor datorita gerului.

Plase de tantari tip rulou

Plasele de tantari tip rulou au un design foarte elegant, fiind practic  continute intr-o rama, sau mai bine zis caseta care se monteaza in exterior partea de sus a ferestrei. Majoritatea plaselor de tantari tip rulou se deschid vertical. Ca pret plasele tip rulou sunt mai scumpe, insa si actionarea lor este mai usoara, se folosesc mai usor si de intretin deasemenea foarte simplu. Ruloul are de asemenea un sistem care previne ridicarea accidental a plasei.